«« Înapoi la pagina de start a administraţiei locale         Micşorează fontul Măreşte Fontul
  PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BUCUREŞTI
         Anunţ 27 octombrie 2011 - ceremonia care va avea loc sambata pe aleea celebritatilor
    Anunţuri diverse

Primăria Municipiului Bucureşti

Sediu:
Splaiul Independenţei nr.291-293, sector 6, Bucureşti

Tel: 021. 305.55.00


Anunţ 27 octombrie 2011 - ceremonia care va avea loc sambata pe aleea celebritatilor

DUBLĂ CEREMONIE
CU
DRAGA OLTEANU-MATEI ŞI MIRCEA ALBULESCU,

PE ALEEA CELEBRITĂŢILOR!

 

Teatrul Metropolis şi Primăria Municipiului Bucureşti vă invită sambătă, 29 octombrie, la ora 12.00, în Piaţa Timpului ca împreună să-i  aniversam, într-o dubla ceremonie, pe doi mari actori ai “Generaţiei de Aur” a teatrului românesc, Draga Olteanu-Matei şi Mircea Albulescu.

De-a lungul anilor, pe cei doi monştri sacri ai teatrului şi filmului românesc i-am întâlnit pe scenă, atât împreună cât şi separat, aducându-ne zambete pe buze şi reuşind de fiecare data să ne transmită o parte din spiritul lor. 

Draga Olteanu Matei - a debutat în septembrie 1956 în piesa „Ziariştii“ de Alexandru Mirodan. De-a lungul carierei sale a jucat  în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru şi 100 de roluri în Televiziune. A fost recompensată cu numeroase premii şi distincţi precum: Premiul ACIN (pentru Ilustrate cu flori de camp şi Filip cel bun) - în 1975, Ordinul Steaua României în grad de Cavaler, Premiul TVR şi PTWB (Prime Time World Broadcast) pentru Cea mai iubită actriţă -  în 2003, Premiul UNITER pentru întreaga activitate - 2004, Cetaţean de onoare al Municipiului Piatra Neamţ – în 2007 şi multe altele...

Mircea Albulescu -  profesor universitar (Doctor în Arte), publicist, poet, prozator, membru al Uniunii Scriitorilor.În cei 60 de ani de activitate a jucat în peste 70 de filme şi sute de piese de teatru, a scos şapte volume de versuri şi a făcut teatru radiofonic. A început ca artist amator în echipa de teatru la Ateneul Popular "Ana Ipatescu", iar în 1950 este angajat la Teatrul Naţional ca "artist corp ansamblu" (figuraţie). A fost distins cu "Ordinul Meritul Cultural" şi "Ordinul Serviciul Credincios" în grad de Comandor, iar din 2002 este Societar de Onoare al Teatrului Naţional din Bucureşti, este Cetăţean de onoare al oraşului Bucureşti şi Doctor Honoris Causa al UNATC, a primit "Premiul Naţional pentru întreaga activitate artistică" - acordat de Ministerul Culturii şi Cultelor-în 2003, dar şi "Premiul pentru întreaga activitate"- primit la Gala Premiilor UNITER 2005.

Teatrul Metropolis şi Magazinul Cocor îi vor recompensa pe cei doi mari artişti cu cate o stea pe Aleea Celebrităţilor (Walk of Fame) din Piaţa Timpului.  

Deasemenea, vor primi “Placheta Bucureştiului” înmânată de Primarul General al Municipiului Bucureşti, în semn de respect şi de apreciere pentru întreaga activitate.

Aleea Celebrităţilor (Walk of Fame) este un proiect cultural care gazduieşte stelele celor mai cunoscuţi artişti români din lumea filmului şi a teatrului, în semn de preţuire a valorilor culturale din România. Iniţiat de Teatrul Metropolis şi Cocor, deja celebrul Walk of Fame românesc a debutat în ianuarie 2011. Pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului strălucesc deja stelele altor mari personalităţii: Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan, Amza Pellea (postum), Maia Morgenstern, Alexandru Tocilescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Ileana Stana Ionescu şi Sebastian Papaiani.

 

Vă aşteptam sâmbătă, la ora 12.00, pentru a ne fi alături la decernarea a două stele ce poartă numele a doi mari actori:

Draga Olteanu-Matei şi Mircea Albulescu. 

 

   
Primăria Municipiului Bucureşti © 1996 - 2011