«« Înapoi la pagina de start a administraţiei locale         Micşorează fontul Măreşte Fontul
  PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BUCUREŞTI
         Anunţ 18 iunie 2015 - Ziua Internațională a Refugiaților
    Anunţuri diverse

Primăria Municipiului Bucureşti

Sediu:
Splaiul Independenţei nr.291-293, sector 6, Bucureşti

Tel: 021. 305.55.00


Anunţ 18 iunie 2015 -Ziua Internațională a Refugiaților

Fundația Scheherazade, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti, sărbătorește Ziua Internaționalăa Refugiaților

Fundaţia Scheherazade, în parteneriat cu Inspectoratul General pentru Imigrări (I.G.I.), Ministerul Afacerilor Externe şi Primăria Municipiului București, organizează evenimentul Ziua Internaționalăa Refugiaților pe data de 18 iunie, începând cu ora 17:30, la Muzeul Țăranului Român. Cu această ocazie, Fundația Scheherazade va lansa proiectul “Punţi către speranţă – acces la servicii sociale de calitate pentru solicitanţi de azil şi persoane cu o formă de protecţie în România”.

Proiectul este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, cu suma de 138.250,00 euro. Durata proiectului este de un an de zile, în perioada 01.05.2015 – 30.04.2016. Obiectivul general al proiectului constăîn îmbunătățirea accesului la servicii sociale de bază și de calitate pentru 150 de migranți vulnerabili (solicitanți de azil și beneficiari ai unei forme de protecție în România). Accesul la serviciile sociale al acestui grup e îngreunat de deficiențele privind monitorizarea cazurilor, centralizarea datelor, utilizarea de instrumente adecvate, rigiditatea legislative și barierele de comunicare. Colaborarea cu IGI și DGASMB garantează o abordare de succes și corespunzătoare standardelor de calitate.

Activităţile principale vizează dezvoltarea unui program de asistențăși furnizare de servicii sociale adaptate, bazat pe o evaluare a nevoilor beneficiarilor și serviciilor insuficient acoperite; informarea și formarea personalului din instituții publice care lucrează cu persoane din grupulțintă. De asemenea, pe parcursul proiectului vor fi derulate activități de integrare prin artă, conservarea identității culturale și conexiuni cu comunitățile de origine din România, precum și schimb de bune practici și transfer de experiențăcu organizații publice și nonprofit din Norvegia.

Persoană de contact:
Daniela STĂNCULESCU
Şef Birou Educaţie, Sport
Tel: 021-3055500, int. 1004
dana.stanculescu@pmb.ro

 

 

Primăria Municipiului Bucureşti © 1996 - 2015