«« Înapoi la pagina de start a administraţiei locale         Micşorează fontul Măreşte Fontul
  PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BUCUREŞTI
         Anunţ 13 aprilie 2017 - IGSU - exercitiu de alarmare, prin care va fi verificat modul de functionare a sirenelor
    Anunţuri diverse

Primăria Municipiului Bucureşti

Sediu:
B-dul Regina Elisabeta nr.47, setor 5, Bucureşti

Tel: 021. 305.55.00


 ANUNŢ PUBLIC
IGSU anunta ca saptamana viitoare va avea loc, la nivel national, un exercitiu de alarmare, prin care va fi verificat modul de functionare a sirenelor

Este vorba despre un exercitiu pentru testarea si verificarea unor echipamente din componenta sistemului de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de protectie civila - PROCIV 2017.

Astfel, intre 18 si 21 aprilie, in Bucuresti si mai multe localitati, "va fi declansat mecanismul de instiintare a autoritatilor privind iminenta producerii unor evenimente deosebite si vor fi actionate echipamentele dedicate de avertizare/alarmare a populatiei din zone posibil a fi afectate de dezastre, prin intermediul semnalelor acustice".

Asta inseamna ca timp de patru zile vor fi verificate atat fluxurile de transmitere a mesajelor de instiintare catre autoritati, cat si modul de functionare a mijloacelor de alarmare a populatiei (sirene) existente in mai multe localitati.

"In perioada vizata, locuitorii Capitalei si cei din judetele tarii vor auzi semnalul de alarmare, compus din 5 sunete a cate 16 secunde fiecare, in intervalul orar 10.00-15.00. De asemenea, in functie de caracteristicile tehnice, vor fi testate si echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocala catre populatie".

IGSU indeamna oamenii sa isi pastreze calmul, adaugand ca mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma "EXERCITIU".

La nivel national exista peste 7.700 astfel de mijloace, care pot fi utilizate in cazul unor dezastre sau alte situatii de protectie civila, modul de actionare a acestora fiind realizat local sau centralizat, din dispecerate.

 


 



 

Primăria Municipiului Bucureşti © 1996 - 2017