«« Înapoi la pagina de start a administraţiei locale         Micşorează fontul Măreşte Fontul
       PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BUCUREŞTI
       PREZENTARE
     

 

DIRECŢIA CULTURĂ

Sediu:
B-dul Regina Elisabeta nr 47,
sector 5

telefon:
021/317.56.00

PREZENTARE EVENIMENTE

 

Evenimentul BUCUREŞTI - CARTIER DE VARĂ

La iniţiativa Comisiei Învăţământ, Cultură, Culte şi Sport din Cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti, Primăria Municipiului Bucureşti prin Direcţia Generală de Dezvoltare, Investiţii şi Planificare Urbană - Direcţia Cultură şi ARCUB, în colaborare cu Primăriile sectoarelor 1, 2, 3 şi 5, organizează în perioada 17 iulie - 20 septembrie a.c. manifestarea cultural - artistică BUCUREŞTI - CARTIER DE VARĂ.
Lansăm acest eveniment cultural de amploare în dorinţa de a alinia Bucureştiul în rândul marilor oraşe europene, acolo unde cultura ocupă un rol important în viaţa cotidiană a cetăţenilor.
Parcul Bazilescu - sector 1, Centrul de Cultură Mihai Eminescu - sector 2, Parcul Titanii - sector 3 şi Parcul Sebastian - sector 5 vor fi gazdele spectacolelor de teatru pentru copii şi adulţi, ale muzicii româneşti contemporane şi populare, ale spectacolelor de magie şi a numeroase alte tipuri de manifestări cultural - artistice oferite, în mare parte, de către instituţiile municipale de cultură, în conformitate cu programul ataşat.
Astfel, Centrul de Proiecte Culturale ARCUB, Opera Comică pentru Copii, Teatrul Ion Creangă, Teatrul de Animaţie Ţăndărică, Teatrul Masca, Teatrul Const. Tănase, Teatrul Odeon, Teatrul de Comedie, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul C.I. Nottara, Teatrul Mic, Teatrul L.S. Bulandra, Teatrul Excelsior, Teatrul Metropolis, Şcoala de Artă şi Centrul de Conservare şi Valorificare a Tradiţiei şi Creaţiei Populare din Municipiul Bucureşti vor oferi spectacole de teatru pentru copii şi adulţi, dansuri tradiţionale, muzică populară şi uşoară, spectacole de magie, etc.
Spectacolele sunt programate în perioada 17 iulie – 20 septembrie a.c. la fiecare sfârşit de săptămână, începând de vineri până duminică, în intervalul orar 10:00-11:30 pentru cele dedicate copiilor şi în intervalul orar 20:00-21:30 pentru restul spectacolelor.
Obiectivul manifestării este acela de a oferi bucureştenilor şansa ca, în perioada de vară în care oferta culturală a oraşului nu mai este atât de bogată, să cunoască mai bine valorile culturale şi instituţiile de cultură care ne reprezintă ca oraş, dar şi acela de a promova cultura şi arta în spaţii neconvenţionale şi în zone în care manifestările culturale oferite de municipalitate nu ajung de fiecare dată.

STAGIUNEA ESTIVALĂ a Teatrului de Vară “Constantin Tănase” din Herăstrău

La iniţiativa Comisiei Învăţământ, Cultură, Culte şi Sport din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti prin Direcţia Generală de Dezvoltare, Investiţii şi Planificare Urbană - Direcţia Cultură, în perioada 14 iulie - 15 septembrie a.c., se va desfăşura Stagiunea estivală a Teatrului de Vară Const. Tănase din Herăstrău.

Teatrul de Vară Const. Tănase din Herăstrău va găzdui spectacole de teatru pentru copii şi adulţi, de muzică românească contemporană şi populară, de magie şi alte tipuri de manifestări cultural - artistice oferite, în mare parte, de către instituţiile municipale de cultură, în conformitate cu programul ataşat prezentei.

Manifestarea este concepută ca o oportunitate de punere în valoare a acestui spaţiu cultural în aer liber readus în această vară, după o investiţie considerabilă dezvoltată pe parcursul mai multor ani, în circuitul cultural bucureştean. Obiectivul manifestării este acela de a oferi bucureştenilor posibilitatea de a benefica în acest spaţiu de cea mai bună ofertă culturală a instituţiilor de cultură.

Revista BucurEŞTI COOLtural

Odată cu debutul proiectului BUCUREŞTI - CARTIER DE VARĂ, a început editarea revistei gratuite de informare a cititorilor bucureşteni şi a vizitatorilor capitalei, BucurEŞTI COOLtural, pentru promovarea ofertei culturale municipale şi a principalelor proiecte ale Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi ale Primăriei Municipiului Bucureşti.
Revista vine în sprijinul iubitorilor de cultură şi îşi propune să asigure o vizibilitate sporită a evenimentelor culturale din capitală, a instituţiilor municipale de cultură, a activităţii Consiliului General al Municipiului Bucureşti, a Primăriei Municipiului Bucureşti.
Ne bucurăm să vă oferim în perioada estivală cultură de calitate asezonată cu aer curat şi bună dispoziţie.