PRIMARIA MUNICIPIULUI BUCURESTI

 

 

 

 

ROMANIA DRY CONTEST 2006
17 – 18 noiembrie 2006, PIATA REVOLUTIEI, BucurestiEveniment sportiv organizat de:
Federatia Romana de Alpinism si Escalada & Alpin Club Carpatic Junior

prima competitie de DRY TOOLING pe structura artificiala din Romania

COMPETITIE DE DRY TOOLING, SPECTACOL DE MISCARE, SUNET SI LUMINI, SEARA FILMULUI ALPIN, TESTARE DE ECHIPAMENT, TOMBOLA, INITIERE IN DRY TOOLING

Programul evenimentului

Vineri, 17 noiembrie
15.00 Deschiderea evenimentului
15.20 Testare de echipament
Participantii la competitia de dry tooling vor putea testa echipamente tehnice puse la dispozitie de catre diverse firme producatoare de prestigiu: Petzl, Kayland, Austria Alpin.
17.00 Competitie de Dry Tooling
Proba de Dificultate - calificari fete & baieti

Sambata, 18 noiembrie
14.00 Veniti de va catarati...
Practicanti ai escaladei si alpinismului (incepatori sau avansati) vor putea sa-si si incerce fortele pe panoul de escalada si sa guste din senzatiile tari ale catararii. Echipamentul specific si cel de siguranta va fi pus la dispozitie de catre organizatori, iar personalul de specialitate ii va asista si indruma pe indrazneti.
17.00 Competitie de Dry Tooling - Finala Dificulatate Fete & baieti
Spectacol miscare, sunet si lumini - Evolutia sportivilor din finala probei de dificultate, se va desfasura pe fondul unui spectacol de sunet si lumini, care va dinamiza atmosfera.
Tombola - Atat concurentii cat si spectatorii sunt invitati sa ia parte la o tombola in care se vor pune la bataie produse oferite de catre sponsorii evenimentului. Biletele castigatoare vor fi extrase in pauzele dintre evolutia concurentilor, iar castigatorii isi vor putea ridica pe loc premiile. Fiecare concurent va primi cate un bilet de participare la tombola, iar pentru spectatori, pretul unui bilet de participare va fi de de 15 RON si va putea fi procurat la fata locului. Numarul de bilete este limitat.
19.30 Seara « Filmului Alpin »
Proiectie de filme cu specific - catarare pe gheata, dry tooling, escalada sportiva, alpinism, bouldering, deep water soloing. Proiectia se va realiza pe un ecran cu dimensiunea de 4 / 4 m, amplasat chiar pe panoul de escalada.
20.30 Proba speciala* – “Saritura la bustean”
21.30 Festivitatea de premiere
22.00 Final Party
Si cum ne dorim ca acest eveniment sa fie un succes caruia sa ii urmeze multe editii viitoare, il vom « stropi » din plin cu sampanie la petrecerea de final.

Programul poate suferi modificari minore, datorate unor aspecte organizatorice neprevazute.

Competitia se va desfasura pe o structura artificiala de 12 m inaltime (in proiectie verticala) si 4 m latime, alcatuita din planuri cu diverse inclinatii (fete drepte, surplombe, tavane) pe care vor fi amplasate prize speciale pentru coltari si pioleti, precum si busteni din lemn fixati sau atarnati pe panou. Structura este prevazuta si cu un panou de incalzire de 4 / 4 m.

Participanti la competitie:
In concurs se pot inscrie practicanti ai alpinismului si escaladei din intreaga tara, atat fete cat si baieti, indiferent de apartenenta lor la un club sau asociatie sportiva.

Probele de concurs:

Dificultate (fete & baieti) si proba speciala: “Saritura la bustean”.
Proba de dificultate va cuprinde calificari si finala si se va desfasura “la vedere” (concurentii nu pot urmari evolutia celorlalti sportivi). Regulamentul complet de concurs va fi publicat ulterior.

Echipament
Echipamentul de siguranta, precum si cel tehnic (pentru aceia care doresc sa participe la competitie si nu dispun de echipament propriu) va fi pus la dispozitie de catre organizatori. Purtarea castii de protectie este obligatorie.

Premii substantiale in bani si produse

Inscriere
Participantii la competitie pot completa si transmite on-line formularul de inscriere la adresa …., sau pot transmite o cerere de inscriere pe adresa: ruxandra.dobroiu@fralpinism.ro, cu specificarea urmatoarelor date : nume, prenume, clubul daca este cazul, varsta, numar de locuri de cazare pentru care doriti sa faceti rezervare, date de contact : e-mail si telefon mobil.

Cazare
Cazarea participantilor se va face la Caminul PTTR , din strada Romancierilor.
Pentru rezervari va rugam sa completati formularul de inscriere on-line sau sa transmiteti rezervarile la adresa: ruxandra.dobroiu@fralpinism.ro Pretul unei nopti de cazare este de 15 RON / persoana. Rezervarile pot fi transmise pana la data de 14 noiembrie. Pot face rezervari si persoanele care doresc sa participe doar in calitate de spectatori la acest eveniment.

Taxa de participare
Taxa de participare la competitie este de 20 RON pentru cei care transmit formularul de inscriere pana la data de 14 noiembrie si de 30 Ron pentru cei care se vor inscrie la fata locului. Aceasta taxa include si biletul de participare la tombola.

Sponsorii evenimentului: Gillette, Duracell, Redis Nutritie, Escalpin, Himalaya, Mountain Experts, Kayland, Aplin Expe, Atta, Fundatia RTC. Vor fi alaturi de noi si prietenii de la Red Bull.

Partenerii media: Cotidianul, Radio Guerrilla, 24 Fun, Knox, Sport Total, Romania Pitoreasca, www.roclimbing.net, www.alpinet.org, www.dordeduca.ro, www.h2o.ro, www.funromtour.ro, www.pmb.ro (site-ul Primariei municipiului Bucuresti).

Parteneri: Primaria Municipiului Bucuresti prin Directia Invatamant, Directia pentru Sport a Municipiului Bucuresti


Despre DRY TOOLING....
  • Dry tooling - ul reprezinta catararea pe stanca sau pe structura artificiala, utilizand echipamente specifice alpinismului si catararii pe gheata: coltari si pioleti.
  • Tehnicile de Dry Tooling au fost initiate si dezvoltate de catre cataratorii pe gheata aflati in cautare de noi trasee pe gheata a carei continuitate se intrerupea la un moment dat si trebuia ca inaintarea pana la zona urmatoare de gheata sa se faca pe stanca.
  • In scurt timp Dry toolig-ul a devenit o disciplina sportiva de sine statatoare.
  • In lume, prima competitie de dry tooling pe structura artificiala a avut loc in martie 2003, in Glasgow - Scotia.
  • DRY TOOLING - UL este o adevarata “punte de legatura” intre lumea fascinanta a cascadelor de gheata si universul escaladei sportive. Practicatii acestui sport redescopera in el tot ceea ce iubesc in escalada: depasirea barierelor psihice, efortul sustinut, incordarea extrema, eleganta miscarilor aproape de limita imposibilului, depasirea propriilor limite......

  • afisul evenimentului