FORUM ȘI GHIȘEU ELECTRONIC DE INFORMAȚII

Aveți la dispoziție pe pagina Internet, mai multe opțiuni
(alegeți opțiunea cea mai potrivită intențiilor dvs, cu rugămintea de a nu aglomera situl PMB cu mesaje fără legătură cu atribuțiile Primăriei Capitalei sau ale Consiliului General.):
 
 • FORUM - unde vă puteți exprima opinii de interes general. Aceste opinii vor fi cunoscute și de ceilalți vizitatori ai FORUM-ului, care pot trimite mesaje Email și pot completa cu mesaje proprii. De regulă, opiniile exprimate în FORUM nu atrag răspunsuri din partea PMB, dar ajută la formarea unei imagini privind problemele de interes pentru cetățenii orașului.
 • GHIȘEU DE INFORMAȚII - unde puteți adresa întrebări de genul "unde, cui mă adresez cu următoarea problemă?", sau "ce acte, ce demersuri să fac pentru a-mi rezolva următoarea problemă?", precum și sesizări privind aspecte din București, care pot fi de interes pentru administrația locală.
  Mesajele adresate ghișeului sunt dirijate către compartimentele care pot da răspuns; răspunsul este publicat pe pagina web, astfel încît să fie cunoscut de toți cei care accesează ghișeul, cu întrebări asemănătoare.
 • INFORMAȚII DE INTERES PUBLIC - conform Legii 544/2001, informații privind activitatea sau rezultate din activitatea Primăriei municipiului București, dar care nu includ informații privind date personale. Solicitările adresate aici primesc răspuns personalizat, iar dacă ați inclus și adresa electronică, automat primiți și răspunsul E-mail.

  De asemenea, există domenii specifice, tratate separat pe situl administrației locale, unde puteți găsi informațiile dorite, fără a fi nevoie să adresați o solicitare specială:
     Acte normative emise de Primarul General sau de Consiliul General al municipiului București
     Probleme pe care le rezolvă Primaria Capitalei, acte necesare rezolvării problemelor, localizarea compartimentelor care rezolvă aceste probleme, telefoane și ore de audiență 
     Numele si prenumele persoanelor din conducerea autorității sau a instituției publice și ale funcționarului responsabil cu difuzarea informațiilor publice;
     Coordonatele de contact ale autorității sau instituției publice, respectiv: denumirea, sediul, numerele de telefon, fax, adresa de e-mail
     Sursele financiare, bugetul si bilantul contabil;
     Informații privind restituirile conf. Legii 10/2001

  Alegeți opțiunea cea mai potrivită intențiilor dvs, cu rugamintea de a nu aglomera situl PMB cu mesaje fără legatură cu atribuțiile Primăriei Capitalei sau ale Consiliului General.

  Mai puteți solicita informații / puteți primi asistență de la Biroul de Consiliere pentru Cetățeni - calea Victoriei nr. 2 sector 3 tel/fax 021 3131733, 3141890, e-mail bcc@irecson.ro. Programul de lucru este 9.00 - 13.00 si 15.00 - 17.00 de luni până vineri.

  BCC acordă servicii de informare și consiliere gratuite, confidențiale, independente, imparțiale, în 12 domenii
  - sănătate
  - asigurări sociale
  - protecția consumatorilor
  - regimul proprietății
  - învățământ
  - protecția copilului
  - asistență socială
  - raporturi de muncă
  - drepturi și obligații civile
  - impozite și taxe
  - procedură notarială
  - servicii publice.

  Pentru sugestii privind aspectul sau conținutul paginii Internet a administrației locale (www.pmb.ro) adresați-vă (mailto) administratorului.